Teden možganov 2024: Greva na samo?

Dragi ljubitelji in ljubiteljice nevroznanosti!

Leto je naokoli in ponovno vas vabimo na celotedenski dogodek Teden možganov, ki bo tokrat potekal med 11. in 15. marcem 2024 z naslovom Greva na samo?.
Teden bomo začeli z raziskovanjem ljubezni in kaj se pri tem dogaja v možganih živali in ljudi. Dotaknili se bomo socioloških perspektiv pri razumevanju seksualnosti ter nekaterih težjih tem, kot so vaginizem, spolna zloraba, težave s spolno funkcijo mladostnikov, spolno prenosljive okužbe in podobno. Obeležili bomo svetovni dan možganov in poslušali o novih odkritjih aktualnih raziskav, npr. o metabolnem sodelovanju nevronov, stimulaciji živca vagusa pri Parkinsonovi bolezni ter spalni apnei in cirkadianih ritmih. Teden bomo zaključili z okroglo mizo, kjer bodo gostje razkrili, iz česa vznikne spolna privlačnost, estetiko in videz telesa, vlogo biologije pri izbiri partnerja in še kaj.
Čez celoten teden bodo predavanja spremljale tudi najrazličnejše delavnice za otroke in odrasle o temah, kot so vadba mišic medeničnega dna in spolnost in odraščanje pri osebah z motnjami v duševnem razvoju. Ogledali pa si boste lahko tudi projekcije filmov, katerim bo sledil pogovor z izbranimi gosti.

Celoten program je dostopen na naši spletni strani, kjer se nahajajo tudi navodila za prijavo na delavnice. Vsi dogodki bodo potekali v živo, večina dogodkov bo letos prvič na “Institutu Jožefa Stefana” v Ljubljani (Jamova cesta 39). Vzporedni program s posameznimi dogodki bo potekal tudi v Mariboru, Kopru, Novem mestu in Tolminu.

Lepo vabljeni!

Nedavni komentarji
  Latest Events
  12. 3. 2024
  11. 3. 2024
  15. 3. 2024
  13. 3. 2024
  Ads
  Event Search