Psihodrama v Narodni galeriji | Cikel UMetnost: nevroznanost v galeriji

Psihodrama

Vabimo vas na predstavitev in delavnico psihodrame s priznanim strokovnjakom, psihiatrom Vladimirjem Miloševićem. Delavnico prirejamo v sodelovanju s SiNAPSO, slovenskim društvom za nevroznanost, v sredo, 7. decembra 2022, ob 18.00 uri v Narodni galeriji.


UMetnost: nevroznanost v galeriji je cikel dogodkov, ki povezuje dva navidezno oddaljena svetova – umetnostni in znanstveni. Skupaj s strokovnjaki z različnih področij spoznavamo, kakšno vlogo ima umetnost pri razvoju možganov, posameznika in družbe. Psihiater Vladimir Milošević pravi, da imata umetnost in psihoterapija skupni cilj – človeka spodbujata k razmišljanju o sebi. Z lastnimi doživetji se bomo tako spoprijeli na delavnici psihodrame.
Kaj je psihodrama? Gre za terapevtsko metodo, pri kateri posameznik skozi igro podoživi življenjsko situacijo in pridobi nov uvid nanjo. V prvi polovici 20. stoletja jo je razvil psihiater Jakob Levy Moreno. Resnična vrednost psihodrame je v tem, da se je lahko poslužujejo ljudje, ki nimajo kakšnega posebnega znanja ali igralskih sposobnosti. Igra udeležencem omogoča, da se poglabljajo vase, da se skozi proces terapije spremenijo.

Povezava do Facebook dogodka: https://fb.me/e/41J5QrSsJ

Povezava do dogodka na spletni strani Narodne galerije: shorturl.at/jrt79

Vladimir Milošević, dr. med., spec. psihiater, je psihiater, psihodramski terapevt, supervizor in še mnogo več. Diplomiral je na medicinski fakulteti v Beogradu, kjer je zaključil tudi specializacijo iz psihiatrije. Psihodrama ga je pritegnila že v času študija; izobraževanje na to temo, ki je potekalo v sodelovanju z Oxford Medical School, je na svoji fakulteti zaključil leta 1991. Zaposlen je v Psihiatrični bolnici v Idriji. Ob tem je tudi vodja psihodramskega izobraževanja v Sloveniji, Srbiji ter na Hrvaškem in gostujoči vodja psihodramskega usposabljanja v Avstriji, Izraelu in Severni Makedoniji ter gostujoči edukator na Geštalt inštitutu na Malti. Je predavatelj in vodja psihodramskih delavnic na raznih mednarodnih kongresih in drugod. V Beogradu je ustanovil Inštitut za psihodramu, kjer je deloval kot prvi vodja, soustanovil in vodil pa je tudi mnoge mednarodne psihodramske seminarje. Sodeluje tudi kot svetovalec pri filmih (npr. Moški ne jočejo) in piše strokovne publikacije, med katere prištevamo knjigo Psihodrama: sprememba skozi akcijo.

Podrobnosti o dogodku
  • Začetek
    7. 12. 2022 18:00
  • Konec
    7. 12. 2022 00:00